Kitap Ara

    İskandinav Ülkelerinde Ekoturizm Faaliyetleri

    Kategori: e-kitap

    Sayfa: 216

    ISBN: 978-625-396-040-7

    Boyut: A4

    Kağıt: 1. Hamur

    Yazar: Abdurrahman Dinç (Yazar), Ebru Arıcı (Yazar)

    Satın Almak için; kitaparasi.com

    Yüzyıllar öncesine dayanan tarihi ve buzul alanları ile her zaman merak konusu olan İskandinav ülkeleri günümüzde turizm cennetlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Nordik ülkeleri olarak da adlandırılan bu ülkeler Avrupa'nın kuzeyinde yer alan İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Foreo Adalar, Grönland, Alan Adaları'ndan meydana gelmektedir.

    Kış mevsiminde dondurucu bir soğuğa sahip olmasına rağmen beyaza bürünmüş bu ülkeler arada bir çıkan kış güneşi sayesinde çam ağaçlarının arasından ziyaretçilerine harika bir manzara sunuyor. Sadece bu manzarayı görmek için gidilmeye değer olan bu bölgede daha önce başka hiçbir yerde bulamayacağınız ve deneyimleyemeyeceğiniz harika turistik aktiviteler yer alıyor. Bununla birlikte bölgeyi ziyaret eden turistlere kuzey ışıkları sayesinde muhteşem ve akıl almaz bir manzara sunan İskandinav ülkeleri son dönemde özellikle kış turizminde zirvede. Kayak merkezleri, farklı türde kış sporları, Viking turları, buz oteli ve tabi ki dünyaca ünlü ve bölgenin olmazsa olmazı İsveç somonu gibi deniz ürünlerini tadabileceğiniz özel turistik rotalara çıkarak buzul kentlerini gezebileceğiniz ve unutulmaz anılar yaşayabileceğiniz turizm destinasyonlarını barındıran İskandinavya bölgesi gerek iklimi gerek el değmemiş doğal kaynakları ile ekoturizm bakımından kilit bölgeler arasında yer almaktadır.

    Ekoturizm bir bölgenin sadece doğal kaynaklarının ve turistik destinasyonlarının koruma altına alınarak ülkeye kazandırılmasını değil aynı zamanda o bölgede yaşayan yerel halkın da bu durumdan sosyal ve ekonomik açıdan faydalanmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla yerel halkın Viking kültürünü yaşatarak turizme kazandırılması sayesinde Viking köyleri, pazarlar ve festival alanları kurulmuş ve yerli halk de bu durumdan sosyal ve kültürel anlamda istifade etmiştir.

    İskandinav yarımadasında yer alan ve dünyanın en mutlu ülkeleri olarak da bilinen bu ülkeler ekoturizm faaliyetleri açısından önemli turistik destinasyonlar barındırmaktadır. Bu çalışmanın yapılamasındaki temel itici güç İskandinav ülkelerinde var olan farklı ekoturizm rotalarını, etkinliklerini gün yüzüne çıkartmak ve bu etkinliklerin gelecek yıllarda hızla kış turizmine yön vereceğine dikkat çekmektir.

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi