Kitap Ara

    Dijital Çağın Vebası Siber Suçlar

    Kategori: e-kitap

    Sayfa: 124

    ISBN: 978-625-3961-56-5

    Boyut: 13,5x21,5

    Kağıt: 1. Hamur

    Her geçen gün gelişen teknoloji insanlığa kolaylıklar sağlamakla birlikte birçok konuda tasarruf etmesini de mümkün kılmaktadır. Özellikle dijital sistemlerin gelişmesi ve günlük hayatımıza hızlı bir şekilde girmesi bir taraftan dijital sistem içerisindeki uygulamaları vazgeçilmez hale getirirken diğer taraftan bazı sorunları da içerisinde barındırmaktadır. İnsanların dijital sistem içerisindeki yeni uygulamalara ve buluşlara yabancılığı, ekonomik sıkıntılarını bazı fırsatlardan faydalanarak giderme istekleri, sermayelerini çok daha fazla kazanca çevirme talepleri ve benzeri durumlardan istifade etme duyguları dijital sistemi iyi derecede bilen ve uygulamaları kullanabilen kişilerce analiz edilerek, bu insanlar tuzağa düşürülebilmekte hem maddi hem de manevi zarara uğratılabilmektedirler.


    Günümüzde ister resmi ister özel olsun herhangi bir kurumun ya da bireylerin en değerli varlığı verileridir. Bu durumun farkında olan siber suçluların, bilgisayar korsanlarının ve hatta terör örgütlerinin bu verilere ulaşmak ve bunlardan kazanç elde etmek amacı ile her an saldırı yapma ihtimalleri oldukça yüksektir. Bilgisayar korsanları güvenlik duvarlarını aşmak için sürekli olarak farklı türdeki siber güvenlik saldırılarının yeni yollarını aramaktadırlar.

    Siber suçların yarattığı zorlukların üstesinden gelmek bireylerin, kuruluşların ve hükümetlerin ortak çabasını gerektirmektedir. Siber güvenlik konusunda proaktif ve kapsamlı bir yaklaşım benimseyerek kendimizi ve dijital varlıklarımızı sürekli gelişen siber tehditlere karşı daha iyi koruyabiliriz.

    Satın almak için; www.kitaparasi.com

    © 2024 Çizgi Kitabevi
    Çizgi KitabeviÇizgi KitabeviÇizgi Kitabevi